Ik ben Joke Haelvoet, leerkracht lager onderwijs en docent kinderyoga en braingym.

Als zorgleerkracht en ondersteuner mag ik dagelijks met veel plezier met kinderen werken. Door de kinderyoga kan ik mijn twee passies met elkaar combineren! Werken met kinderen en yoga!

Toen ik in aanraking kwam met yoga voelde dat voor mij als thuiskomen… Zelf volg ik elke week yoga en voel ik hoe dit mij goed doet, voor zowel lichaam als geest.

In mijn job als zorgleerkracht en ondersteuner, ben ik dagelijks betrokken bij het begeleiden van jonge kinderen. Ik ondersteun hen graag in het zetten van de volgende stap in hun ontwikkeling.

 Daarbij ben ik vooral geïnteresseerd in de samenwerking tussen bewegen en leren. Zo kwam ik in contact met braingym en volgende daar twee cursussen voor. Deze oefeningen pas ik dagelijks toe in de klaspraktijk.Ik kon deze kennis nog aanvullen met een korte opleiding bodymap. Ik stel vast dat kinderen beter leren door te bewegen. Het aspect van bewegen blijft me boeien en zo kwam ik in contact met de opleiding kinderyoga.. 

Ik geef ook de yoga-oefeningen op school en ben blij dat ik, ook buiten de schooluren hiermee aan de slag kan…Ik werk graag als vrijwilliger bij het Epicentrum om nog meer ervaringen op te kunnen doen…Door samen gewerkt te hebben met een kinesiste leerde ik nog meer over het lichaam en de houdingen…Ik ben ook van plan om nog meer cursussen te volgen rond dit thema…

Inspiratie?

Yoga is een weg om tot harmonie, inzicht en balans te komen. Om gedachten onder controle te houden en onnodige lichaamsspanningen los te laten. Dit helpt mij in het dagelijkse leven en ik zou dit graag kunnen doorgeven aan kinderen. Kinderyoga is echter wel anders dan yoga voor volwassenen. Het belangrijkste bij kinderyoga is dat ze het leuk vinden en dat ze bezig zijn met zichzelf, hun lichaam, zelfontwikkeling en hun omgeving. Ze leren niet alleen zichzelf ontspannen en concentreren, maar ook hun gevoelens te herkennen. Hierdoor groeit hun eigenwaarde, hun zelfvertrouwen, hun creativiteit en blijft de originaliteit van elk kind bewaard. Kinderen hebben ruimte nodig om zich te manifesteren, uit te drukken.

  • Leerkracht lager onderwijs, Tielt, 2001-2003
  • Jaarlijkse nascholingen vanuit het onderwijs over de socio-emotionele en cognitievie ontwikkeling van kinderen. Ondere andere bij psychologe Klaar Hammenecker.
  • Braingym, Gent, Somaya Verstyn, 2012
  • Braingym cursus, Mensana, Marke, Barble Kindt, 2013
  • Bodylab, Gent, Liesbeth Verhoeven, 2015

Aanbod